Artist Interview: Rachael Champion

Taiteilijatapaaminen: Rachael Champion

Discoverers of Onkalo, 2017


Rachael Champion syntyi Long Islandilla, New Yorkissa, Yhdysvalloissa. Hän valmistui Royal Academy:sta vuonna 2010. Champion asuu ja työskentelee Thanetissa, Iso-Britanniassa. Championin töitä on ollut esillä useissa tunnustetuissa instituutioissa, kuten Whitechapel-galleriassa, Modern Art Oxfordissa, Camden Arts Centerissä ja Zabludowicz-kokoelmassa. Rachael on tehnyt lukuisia paikkakohtaisia ​​installaatioita, mukaan lukien galleriat, taiteilijoiden ylläpitämät näyttelytilat, taidenäyttelyt ja ulkotilat. Vuonna 2017 hän valmisti paikkakohtaisen installaation Discoverers of Onkalon, joka on pysyvä asennus Sarvisalon saarelle, Zabludowicz-kokoelman tilauksesta. Rachaelia edustaa Hales Gallery Lontoossa / New Yorkissa.


Voitko kertoa kuka olet ja mitä teet?

Nimeni on Rachael Champion ja olen kuvataiteilija, joka työskentelee pääosin paikka sidonnaisen installaatiotaiteen parissa. Käytän taiteellisessa työssäni myös monia muita tekniikoita kuten; veistoksia, kollaaseja, performansseja ja pukuja. Paikkasidonnaiset installaatio teokseni ovat tyypillisesti suuria ja koostuvat elävistä organismeista ja yleisesti käytetyistä rakennusmateriaaleista.

Mitä teemoja käsittelet työssäsi?

Tutkin ekologisen, teollisuuden ja rakennetun ympäristön fyysisiä, aineellisia ja historiallisia suhteita. Olen kiinnostunut siitä, millaisia raaka-aineita ihmiset tyypillisesti käyttävät ja kuluttavat ja kuinka nämä toimet vaikuttavat maisemien, ekosysteemien ja rakennetun ympäristön fyysisiin ominaisuuksiin. Olen kiinnostunut biologiasta, geologiasta, arkkitehtuurista ja infrastruktuurista ja pyrin työlläni luomaan paikan, jossa nämä teemat yhdistyvät.

Primary Producers, 2014

Milloin kiinnostuit performanssitaiteesta?

Minulla on ollut yhteys performanssi taiteeseen suurimman osan elämästäni. Nuorena olin mukana hyvin tiiviisti yhteisöteatteriryhmässä sekä opiskelin lukiota musiikkiluokalla. Olen myös tukenut taiteellista työskentelyäni teatteriteknikkona siitä lähtien, kun olin opiskelija. Kokemukseni näyttämö maisemien rakentamisesta ja asentamisesta on vaikuttanut suoraan veistoksiini ja niiden tekniseen asennukseen. Olen myös aina rakastanut biomorfisten pukujen tekemistä ja tehnyt niitä vuosia harrastuksena. Pukuni ovat voimakkaasti merielämän ja mikro-organismien inspiroimia. Kun aloin vuonna 2014 työskennellä teatteri- ja performanssiosastolla Goldsmiths koulussa lavastajana aloin vakavasti miettiä, kuinka puku ja esitys voisivat tulla kiinteämmäksi osaksi taiteellista työskentelyäni.

Mikä ajaa sinut tekemään installaatioita tai performanssi taidetta?

Olen kiinnostunut tekemään installaatioita, koska haluan taiteeni olevan provosoivassa vuoropuhelussa sen tilan tai paikan kanssa, jossa se sijaitsee, sekä ihmisten kanssa, jotka ovat vuorovaikutuksessa teoksen ja tilan kanssa. Installaatioiden avulla teokset voivat integroitua fyysisesti tilaan enemmän kuin muut taiteen muodot, joita käytän työskentelyssäni. Haluan työni luovan saman fyysisen kokemuksen mikä minulla on arkkitehtuurista, jossa oleminen tilassa tai rakenteen vieressä vaikuttaa fyysisesti vartalooni. Pidän performanssi työtäni luonnollisena jatkumona installaatioilleni ja veistoksilleni. Biomorfisissa esityksissä joissa käytän antropomorfisia meri- ja mikro-organismeja voin välittää suoraan näistä aiheista tietoa leikkisällä tavalla yleisölle. Olen myös havainnut, että performanssi taide on minulle antoisa tapa tehdä yhteistyötä muiden taiteilijoiden kanssa.

Raze Bloom, 2015

Mikä rooli taiteilijoilla on mielestänne yhteiskunnassa?

Mielestäni taiteilijan tehtävä on tulkita maailmaa intohimojensa, huolenaiheidensa ja oman ilmaisunsa kautta, myötävaikuttaen kaikkien näiden aiheiden ymmärtämiseen, etenkin yhteiskuntiemme ja ympäristön kannalta.

Voitko kuvailla tosielämän tilanteen, joka inspiroi sinua luomaan?

Kun aloitin puutarhanhoidon, huomasin, että turpeettomasta kompostista oli tullut muodikasta. Tämä johti minut tutkimaan mitä turve on ja miksi se on kiistanalainen kasvatusaine. Turve on kiehtova materiaali, jota ihmiset ovat vuosituhansien ajan kuivaaneet ja polttaneet energialähteenä, koska se muodostuu niin hitaasti, se voitaisiin luokitella fossiiliseksi polttoaineeksi ja yhdeksi parhaimmista maan hiilivarastoista. Vuosien ajan, kun tapasin jonkun irlantilaisen, kysyisin heiltä soista ja turpeesta. Vuonna 2016 istuin kirjailijan ja kulttuuriperinnön harrastajan Caitriona Deveryn vieressä kulttuuritapahtumassa Tetley Leedsissä. Hänen perheensä on kiinteästi sidoksissa Irlannin keskiosan soihin, ja hän kutsui minut kotikaupunkiinsa hanketta varten. Tämä kokemus oli yksi parhaimmista taideseikkailuista elämässäni, jossa loin Carbon Flux teokseni Turraunin suolla Co Offaly Irlannissa.

Carbon Flux, 2017

Kun luot paikkakohtaisia installaatioita, mistä prosessisi alkaa?

Aloitan tutkimalla paikallista luonnon- ja teollisuudenhistoriaa. Yleensä löydän kohdan missä nämä kaksi kohtaavat ja tästä risteyksestä tulee taideteoksen lähtökohta.

Mitä olet oppinut taiteilijauraltasi, jonka haluat kertoa muille taiteilijoille?

Jatka vain työskentelemistä……… hylätyksi tuleminen on yksinkertaisesti osa taiteilijana olemista. On hyvä tuntea epävarmuutta omasta työstään. Se tarkoittaa, että ajat itsesi uusiin suuntiin. Epäonnistumisia tapahtuu väistämättä matkan varrella. Sinun on vakavasti välitettävä työstäsi, koska toisinaan voi tuntua siltä että olet ilman toisten tukea. Jopa tunnetuimmat ja menestyneimmät taiteilijat epäilevät töitään. Ole antelias muille taiteilijoille.

Blackwall Reach, 2018

Luuletko, että taiteilija tarvitsee lopullisen tavoitteen työssään? Jos näin on, mikä on sinun?

En ole varma, taiteilija tarvitsee perimmäisen tavoitteen, mutta uskon, että monilla taiteilijoilla on yksi. Minun Perimmäisenä tavoitteena on työskennellä kokopäiväisesti taiteilijana. Haluaisin myös tehdä taiteellista tutkimustyötä yliopistossa. Tietenkin tunnetut taidepalkinnot kuten; Turner-palkinto, Paul Hamlyn Palkinto, suuret museo retrospektiivit ja biennaalit ovat myös tavoitteissani. Viime kädessä haluan tehdä työtä, joka on esteettisesti ainutlaatuinen ja puhuu ajankohtaisista aiheista.

Mitä et voisi elää ilman taiteilijana?

Wikipedia. Se on lähtökohta niin suurelle osalle tutkimustani. Ja myös, porakone. Se on suosikki työkaluni.


Seuraa täältä  Rachael Championia:

WEBSITE : www.rachaelchampion.com

INSTAGRAM : www.instagram.com/rachaelchampionart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *