Designer Interview: Julie Nicaisse

Taiteilijatapaaminen: Julie Nicaisse

Sterling silver Lightning hoop earrings

Julie Nicaisse on syntynyt Belgiassa ja tällä hetkellä asuu ja työskentelee Lontoossa. Julie antaa elämän metalleille tuomalla siihen luonnon epätavanomaisen kauneuden taikuutta ja mysteeriä. Loppu tuloksena on maagisen kauniita talismaisia koruja, jotka yhdistävät orgaaniset elementit, tumman eleganssin, intohimon historiaan ja rakkauden planeettaamme kohtaan, sekä ihailun sen eläimistöön ja kasvistoon.

Taidekoulusta valmistuttuaan vuonna 2000 Julie matkusti Lontooseen ja jätti kotikaupunginsa taakse etsiäkseen uusia seikkailuja. Julie on sen jälkeen hankkinut lisää ammattitaitoa Lontoolaisilta korukursseilta ja työskentelemällä kahdeksan vuotta useiden tunnettujen korusuunnittelijoiden kanssa. Vuonna 2017 hän lanseerasi oman korusarjansa ja tuotemerkkinsä.


Voitko kertoa kuka olet ja mitä teet?

Nimeni on Julie Nicaisse ja olen belgialainen korusuunnittelija, joka muutti Lontooseen 20 vuotta sitten.

Mitä teemoja käsittelet työssäsi?

Inspiraatiota etsin luonnon “epätavanomaisesta” kauneudesta. Käännän metalliksi tavan jolla haluan kuvata luontoa. Ihmiset katsovat usein ilmeistä kauneutta, kuten ruusun punaisia ​​terälehtiä, mutta minusta kauneus piilee piikeissä. Koska luonto on voimakas, villi, salaperäinen, maaginen mutta myös vaarallinen.

Sterling silver Magma bangle


Milloin ja miksi aloitit korujen suunnittelun?

Aloin tehdä koruja teini-ikäisenä ja luoda omia henkilökohtaisia ​​kappaleitani kaikilla materiaaleilla, jotka sain käsiini. Minulle korut ovat aina olleet tapa ilmaista itseäni. Olen halunnut ilmaista luovuuttani, sekä persoonallisuuttani ja tyyliäni käyttämällä jotain erilaista ja ainutlaatuista, jota ei ole saatavana kaikista kaupoista. Muutama vuosi muutettuani Lontooseen päätin opiskella korujen valmistusta ja ilmoittauduin kahden vuoden korukurssille. Sen jälkeen olen opiskellut useissa korukouluissa Lontoossa ja työskennellyt kahdeksan vuoden ajan useiden tunnettujen korusunnittelijoiden kanssa. Vuonna 2017 käynnistin vihdoin oman koruyritykseni.

Mitkä korujen materiaalit vetoavat sinuun?

Rakastan työskentelyssäni käyttää kaikkia metalleja…

Käytän myös valutekniikkaa, jota varten minun on ensin veistettävä kappale koruvahassa. Nautin todellakin työskentelystä vahan kanssa, koska se on jotenkin “leikkisämpi”, ja armeliiampi materiaali jos tulee virheitä toisin kuin korkean karaatin kulta.

Sterling silver Falling Star necklace

Mitä tarkoitat “inhimillisesti ja kestävästi tehdyillä koruilla”?

Tavoitteenani on luoda koruja, joilla on vähän vaikutusta ympäristöömme ja jotka kunnioittavat ihmisoikeuksia. Luonnon innoittamana luon kauneutta ja uskon vahvasti, että korujen ei pitäisi olla vaikuttavana tekijänä vahingoittamasta planeettaa tai mitään sen asukasta. Pyrin kaikin tavoin sitoutumaan eettisesti etsittyjen materiaalien, kuten 100-prosenttisesti kierrätettyyn metalliin, reilun kaupan kultaan, eettisesti etsittyihin jalokiviin ja konfliktittomien timanttien käyttöön. Pyrin käyttämään kestäviä tuotantomenetelmiä alusta loppuun. Tavoitteeni ja toiveeni on inspiroida muita muuttamaan tottumuksiaan kestävämpään elämäntapaan.

Mikä rooli suunnittelijoilla on yhteiskunnassa?

Uskon, että heidän tehtävänä on antaa voima ja innostaa muita.

Julie Nicaisse

Mitä olet oppinut suunnittelijaurastasi, jonka haluat siirtää muille suunnittelijoille?

Seuraa aina unelmaasi! Älä koskaan luovuta!

Mitä et voisi elää ilman suunnittelijana?

Luonto ja Lontoo! Tiedän että ne ovat toistensa vastakohdat, mutta tarvitsen oikean tasapainon näiden kahden välillä. Luonto inspiroi minua työssäni ja Lontoo mahdollisuuksien lisäksi myös inspiroi minua kauniine puistoineen, museoineen ja viheralueineen…


Seuraa täältä Julie Nicaisseria:

WEBSITE : www.julienicaisse.com

FACEBOOK : www.facebook.com/julienicaissejewellery

INSTAGRAM : www.instagram.com/julienicaissejewellery

TWITTER: www.twitter.com/JulieNJewellery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *