Artist Interview: Kira Phoenix K’inan

Taiteilija tapaaminen: Kira Phoenix K’inan

Building

Olen niin innoissani aloittamassa tätä blogia! Ensimmäinen taiteilija haastettelu on kiehtovasta lontoolais taiteilijasta ja suunnittelijasta Kira Phoenix K’inansta. Hänen työnsä yhdistää taide- ja käsityötaidetta lasiveistosten, paperiteosten, installaatioiden ja monivalokuvausten avulla.

K’inan haluaa taiteellaan käsitellä arkisia asioita, ja eri luovien prosessien avulla hän luo niille abstraktin muodon kehittäen jotain aivan uutta. Hänelle piirtäminen on tärkein ilmaisumenetelmä, jossa viiva kuten tiedämme, johtaa aina seuraavaan tapahtumaan. Hän luo abstrakteja piirustuksia ympäristönsä innoittamana ja tutkii esiintyviä yhteenliitäntöjä.

K’inan on tehnyt kaksi residenssiä Tukholmassa ja Edinburghissa, ja hänellä on ollut kansainvälisiä näyttelyitä erityinen kohokohta on ollut Emerge Bullseye 2018 ja hän on ollut ehdolla Ashurst Emerging Artists -palkinnon saajaksi vuonna 2019.

Voitko kertoa kuka olet ja mitä teet?

Minulla on monikulttuurinen tausta, olen syntynyt Hongkongissa ja asunut Singaporessa. Olen saanut paljon inspiraatiota näistä kokemuksista ja käyttänyt näitä muistoja luodessani lasi veistoksia, teoksia paperille ja valokuvia. Työskentelen myös yksityis tuutorina, ja keskityn erityisesti tukemaan opiskelijoita joilla on oppimis vaikeuksia.

Mitä teemoja käsittelet työssäsi?

Työssäni tutkin tunteiden ohimenevää luonnetta, piirustuksen purkamista ja sitä, miten käännämme kaksiulotteisen kolmiulotteiseksi.

Flecks Pathways Erasure 2

Mikä rooli taiteilijoilla on yhteiskunnassa?

Taiteilijoiden rooli on erittäin tärkeä, koska voimme valaista asioita, joista on keskusteltava, tai kriisiaikoina voimme tuoda kaivattua kauneutta maailmaan. Taide mahdollistaa myös katsojalle uuden yhteyden luomisen tuttuun materialiin.

Voitko kuvailla todellista tilannetta, joka inspiroi sinua luomaan?

Minulla on ollut useita tapauksia elämässäni, jotka ovat antaneet minulle ylimääräistä emotionaalista materiaalia luoda uutta työtä. Nykyisessä ilmastossa olen huomannut, että uuden työn luominen on antanut minulle mahdollisuuden käsitellä emotionaalista vuoristorataa ja epävarmuutta jota me kaikki joudumme käymään läpi.

Mikä on paras neuvo, jonka olet saanut taiteilijana?

Paras neuvo, jonka olen saanut on käydä bisnes kurssilla luovien kurssien rinnalla. Tämä antaa sinulle selkeän käsityksen siitä, miten ajaa yritystäsi ammattimaisesti ja antaa sinulle luottamusta käsitellä monia odottamattomia tilanteita haluamallasi tavalla. Varmista myös, että sinulla on lisensoitu asianajaja joka voi auttaa sinua sopimusten ymmärtämisessä ennen kuin allekirjoitat niitä.

Parian Triangle Parian Clay

Luuletko, että taiteilija tarvitsee lopullisen tavoitteen työssään? Jos näin on, mikä on sinun?

Asetan itselleni tavoitteita, mutta olen oppinut että parhaat kokemukset ovat tulleet tilanteista joita en ole odottanut. Anna mahdollisuuksien tulla, nää ne, ja mitä ne ovat ja kun ne ovat menneet pysy hereillä seuraavalle.

Mitä et voisi elää ilman taiteilijana?

En voisi elää ilman minun akvarellejani, paperia ja siveltimiä. Useimmat teos ideani alkavat paperille.


Mistä voit seurata Kira Phoenix K’inan:

WEBSITE : www.kpkinanglass.com

FACEBOOK : www.facebook.com/KPKinan 

INSTAGRAM : www.instagram.com/kpkinanglass/ 

TWITTER : www.twitter.com/KPK_inan 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *